Beskytt deg mot tyveri på ferie

tyveriNår du reiser på ferie, er det en forutsetning for at ferien skal bli bra at du kan legge fra deg alle former for bekymringer hjemme. Dette er jo litt av tanken med å reise på ferie, ikke sant? For at oppholdet skal bli så godt som mulig, er det viktig at trygghet og sikkerhet på reisen er på plass.

De fleste av oss har en plan med hva vi skal pakke med oss og hvordan og når vi skal reise. De enkle tingene er gjerne planlagt ned i minste detalj. Likevel er det kanskje ikke så mange som tenker over at det kan være viktig å forberede seg med hensyn til hvilke løsninger som finnes for oppbevaring av verdisaker. Kanskje det er fordi de fleste av oss tenker at det ikke skjer noe med oss selv? Dette er kanskje en forklaring. Men de fleste av oss har likevel brukt safen på hotellrommet til oppbevaring av verdisaker når vi har vært ute og reist. Når den er der, er det jo greit å benytte seg av den. At det kan være lurt å legge dette kriteriet inn i planleggingen, er det kanskje ikke alle som har tenkt på.

Og kanskje tenker vi over dette hvis vi skal reise til steder i verden som er kjente for høy kriminalitet eller andre risikoer. Denne typen reisemål gjør kanskje at vi forbereder oss bedre og undersøker mer rundt hvilket sikkerhetsnivå som finnes på hotellet der vi bestiller rom. Men at det kan skje ting i lille Norge som gjør at vi må ta vare på verdisakene våre, nei det er kanskje mer fjernt for oss. Vi er vant til at ting skjer i utlandet, men ikke her. Men faktisk er det ikke så lenge siden et kjent hotell i Norge ble ranet. Natt til julaften 2014 var det tyver som herjet Bø hotell i Telemark. Tyvene hadde fjernet listene rundt et vindu, og kom seg inn i hotellet der de tok med seg en rekke verdisaker. Bø i Telemark er regnet som et lite sted der kriminaliteten er lav – men det skjedde likevel akkurat her – på et lite tettsted i lille Norge. Så man skal ikke alltid ta det for gitt at det ikke skjer noe – verken i vårt trygge nordlige land eller andre steder i verden. Muligheten er faktisk til stede, enten man befinner seg i en storby eller på et lite tettsted langt ute på landet.

Derfor kan det lønne seg å tenke litt på muligheten for verdioppbevaring mens man er på reisefot, både underveis og på selve overnattingsstedet. Både i campinghytter langs veikanten og på store hoteller bør det være et tilbud om sikker og trygg oppbevaring av viktige reisedokumenter og smykker eller fotoapparat og dyrt digitalt utstyr. De fleste av oss har jo også med oss både iPad-er og mobiltelefoner til tusenvis av kroner når vi er ute og reiser. Om man bare skal ut av hotellrommet et lite øyeblikk for å spørre om noe i resepsjonen, bør man ikke la disse tingene ligge og slenge på rommet. Da bør de være innelåst i et innbruddsikkert skuffeskap eller en safe. Du kan lese mer om hvilke typer som tilbys av slike sikre skuffeskap her. Dersom du er opptatt av å ha beskyttelse mot innbrudd og andre hendelser i ditt eget hjem i tillegg, er dette trygge produkter du kan bruke. Ikke minst bør du ta det for gitt at denne typen oppbevaringsmuligheter for verdisaker finnes på hotellet eller overnattingsstedet når du skal ut og reise. Det er selvfølgelig mulig å sjekke med hotellet på forhånd, og dersom de ikke tilbyr slike løsninger, bør du velge et annet hotell.

E-skap er en av leverandørene som har spesialisert seg på ulike typer verdiskap og oppbevaringsløsninger, både for privatpersoner og bedrifter. Dette selskapet er med på å sette standarden for hva man bør forvente når det gjelder oppbevaring av verdisaker. Du kan gjerne gå til eskap.no for å lese litt mer om standarden på produktene. Blant annet bør oppbevaringsskap og -skuffer som står på et hotellrom, gi deg sikkerhet mot både tyveri, brann- og vannskader. På den måten kan du nyte ferien ved bassenget eller fortauskafeen på destinasjonen din. Det skal være avslappende og trygt å være på ferie, og du bør kunne ta turen ut fra hotellrommet uten å måtte være redd for om noe er borte når du kommer tilbake. Det er godt å vite at oppbevaringsprodukter som tilbys i våre dager, er tilgjengelige på veldig mange overnattingssteder. Det er verdt å lete litt ekstra dersom du ikke finner et hotell med safe eller annen sikkerhetsoppbevaring ved første forsøk. Det kan nemlig bety hele forskjellen for om ferien blir så god og avslappende som du ønsker, eller ikke.