Geirangerfjorden – vår stolte verdensarv

GeirangerfjordGeirangerfjorden er den internasjonalt mest kjente av alle norske fjorder, og kan kanskje betraktes som verdens mest kjente fjord. Den slanger seg gjennom landskapet, omringet av høye fossefall og antikke fjellgårder der ingen skulle tro at noen kunne bo. Så spektakulært er dette landskapet at det har blitt del av verdensarven som definert av UNESCO. Geiranger innbyr til opplevelser både når det gjelder natur og kultur, og er en helårsdestinasjon fordelt på de to sunnmørskommunene Stranda og Norddal.

En av de aktivitetene som er mest populære blant turister i Geirangerfjorden er å padle kajakk, enten som del av organiserte turer eller på egen hånd. Dersom du legger ut på egen hånd, må du være obs på fergetrafikken og annen ferdsel av større båter langs fjorden, særlig gjelder det de store cruiseskipene som det er viktig at du holder god avstand til. Du kan også rafte i elvene som renner ut i Geirangerfjorden, her finnes det utfordringer for de viderekomne men også noe lettere varianter for de som for eksempel skal drive lagbygging i firmaet. Det er til og med mulig å finne familieopplegg for rafting.

En annen svært populær friluftsaktivitet ved Geirangerfjorden er sykling. Du kan for eksempel sykle fra Dalsnibba til Geiranger, eller følge Flofjellsveien. Om vinteren er det selvfølgelig mulig å stå på ski eller kjøre snowboard, med alpinbakken på Stranda som et naturlig valg. Der kan du eventuelt også leie langrennsski og begi deg ut i naturen og opp på en av de mange toppene i området. Slike toppturer er også mulig til fots om sommeren.

I nærheten av Geirangerfjorden ligger Reinheimen, og det går en turistvei fra Geiranger helt opp til Trollstigen. I tillegg er det kort vei fra Geiranger til Hareid, Ålesund, Molde og Kristiansund, for ikke å snakke om attraksjoner som stavkirken i Lom, Briksdalsbreen i Stryn, Romsdalsfjellene, Sunnmørsalpene og Atlanterhavsveien.