Har du tenkt deg til Ålesund, eller tenker du på å besøke Sunnmøre i året som kommer? Enten du er turist eller forretningsreisende bør du da vurdere å legge eventuelle overnattinger til Hareid Hotell, som vi med all mulig respekt for konkurrentene regner for å være regionens utvilsomt flotteste hotell!

Hareid Hotell ligger på Hareidlandet, rundt fire mil sør for byens livlige sentrum. Det ligger midt i tettstedet Hareid, omkranset av fjord og fjell, et sted der du kan våkne opp og se havgapet fra vinduet hver morgen. Her kan du oppdage alt Sunnmøre har å by på av natur og spektakulære landskap. Hotellet vårt har tre stjerner og tilbyr overnatting av høy klasse til overkommelige priser.

Fra hotellet er det bare en kort gåtur (knapt nok 5 minutter) ned til havna vår, Hareid Havn. Derfra kan du ta hurtigbåten inn til Ålesund på en snau halvtime, med regelmessige avganger hver eneste time (med visse unntak for natt, helg og helligdager). I tillegg kan du ta den spennende ferjeturen utover til Sulesund.

Hvis du velger å forbli i selve Hareid, vil du også her finne nok å tilbringe tiden med. Det finnes mange butikker her, samt flere bemerkelsesverdige turistattraksjoner. Vi nevner i fleng gamle Hareid Kirke, bygd på en særegen måte på 1800-tallet, Ishavsmuseet, Kvitneset, badestranden Overåsanden (litt sør for Hareid), Sunnmøre Golfklubb og Eliasgården. Dette er spennende attraksjoner som de fleste av våre gjester vet å sette pris på.

På hotellet vårt er det i dag til sammen 30 rom, hvorav alle nå har gratis WiFi. Selvfølgelig får du eget bad, skrivebord, flatskjerm og komfortabelt møblement. Gjennom alle våre år har vi inkludert frokost i prisen du betaler for et rom hos oss, og det fortsetter vi med. Selv om vi holder på tradisjonene, har vi også modernisert rommene med elegante malte flater og lekker parkett.

Hele døgnet kan du møte våre ansatte i resepsjonen og ta kontakt ved behov. Vi har også en restaurant der du kan få servert middag, og det er en sjarmerende, liten bar i samme bygning som hotellet. Du kan parkere bilen din gratis ved hotellet, eller også leie sykkel dersom du ønsker å ferdes på den måten. Vi har en utendørsterrasse der du kan slappe av og ta deg en røyk, og vi har også romslige fasiliteter for alt av møte- og konferansevirksomhet. Derfor er vi også et svært populært og attraktivt mål for firmatilstelninger som kombinerer det faglige med en god middag og noe godt å drikke.

Hareid grenser i vest til den kjente fotball- og båtbyggerkommunen Ulstein, med Ulsteinvik som sentrum. Like i nærheten ligger også Ørsta, kjent for sin rolle i norsk språkutvikling og målsak. For å komme til Ørsta fra Hareid må du krysse Vartdalsfjorden. I tillegg ligger øyene Giske og Sula like utenfor Hareid. Begge er kjent for godt fiske og et interessant fugleliv. Øyenes vegetasjon er også av stor botanisk interesse, og de besøkes flittig av forskere og vitenskapsmenn på flere sentrale felter innenfor biologien, fra både inn- og utland. Hareid Hotell er et naturlig logistisk utgangspunkt for denne typen ekspedisjoner, og har derfor huset en rekke fremstående økofilosofer og biologer opp gjennom tidene.

I tillegg til de faste attraksjonene er Hareid også hjem til en rekke begivenheter, hvorav mange arrangeres årlig eller i hvert fall jevnlig. En av de største attraksjonene er Hjørungavågspelet, en storartet kulturell begivenhet. Dette spelet arrangeres hvert år for å minnes slaget ved Hjørungavåg, utvilsomt et av de viktigste i Norges historie. De senere årene har spelet blitt arrangert nær stranda som kalles Overåsanden, ved nasjonalmonumentet der ute. Dette er en sjanse til å bli brakt tilbake i tid til vikingenes æra.

En annen stor attraksjon er Hareidstemna. Dette store arrangementet går av stabelen hvert år i oktober, og varer i hele ti dager til ende. Stevnet har blitt arrangert i mer enn 50 år, med stadig større suksess. Her er det konserter, utstillinger og spesielle aktiviteter både for gammel og ung.

Hareid er et sjarmerende tettsted som er vel verdt et besøk i seg selv, og som i tillegg kan brukes til å sømfare Sunnmørsregionen og til å utforske den spennende byen Ålesund. Legg ditt firmas neste arrangement til Hareid Hotell, og vi kan garantere at du blir fornøyd.