Som mange sikkert har fått med seg, har Hareid Hotell inntil videre blitt tatt i bruk som asylmottak. Det er flere årsaker til dette. For det første er det selvfølgelig viktig at det norske samfunnet gjør alt som er mulig for å gi flyktninger og asylsøkere verdige rammer rundt sin første tid i landet, slik at integreringen kan starte på best mulig måte. For det andre er oljenæringen i Norge rammet av den dramatiske nedgangen i oljeprisen den siste tiden, og dette har også fått store konsekvenser for oljerelatert industri og skipsbygging i våre nærområder på Sunnmøre. Dette har brakt en ganske brå nedgang i belegget på vårt hotell, slik at det ganske enkelt ikke lenger var lønnsomt å drive hotell under rådende omstendigheter. Vi understreker imidlertid at dette kun er en temporær og reversibel utvikling; vi vil snart være tilbake som gamle, ærverdige Hareid Hotell og ta i mot turister og forretningsreisende fra fjern og nær. Det er for øvrig ingen tilknytning mellom Hareid Hotell og KrFs partileder Knut Arild Hareide.

Hareid Hotell ligger på Hareidlandet, den største øya på Sunnmøre. I gamle dager kaltes den for Hod eller Hød, som vi kan forbinde med den norrøne, blinde guden Hod som ble lurt av Loke til å drepe Odins sønn Balder. Til sammen bor det 12 000 mennesker på Hareidlandet, fordelt mellom Hareid og Ulstein. Via Eiksundsambandet går det an å kjøre til fastlandet. Da må du først kjøre over broen til ei øy som heter Eika, og derfra går det an å kjøre i tunnel under fjorden. Eiksundtunnelen er faktisk en av verdens aller dypeste tunneler for veitrafikk, nesten 300 meter under havet.

Vi har forventninger om å gjenoppta ordinær drift, så ta gjerne kontakt for opplysninger om når vi åpner igjen. Du er uansett alltid velkommen som gjest i Hareid og på Sunnmøre.